Arhive

Lansare ASUS ZENBOOK

ASUS ZENBOOK … la prima vedere

De crezi în dragoste la prima vedere și ai deja o relație serioasă cu un laptop, poartă-te cu prudență! Subțire de 3-9 mm, cu un look impecabil, metalic, cu replica pregătită în 2 secunde de îl redeschizi spre operare, te prinde! De-l porți cu stil la braț, îți va transmite bunul gust oriunde ai merge.

Mut de uimire după ce l-am zărit, cuvintele mi-au căzut sub tastatură. Las un video entuziast să-mi reamintească de prima întâlnire cu ASUS UX21. Cu o noapte înainte de dimineața ZEN a lansării de la Intercontinental, m-am gândit să dau totul în vileag.

Povestea cu dragostea are legătură cu acest clip:

Primul cumparator de iPhone 4S in Romania de la KOYOS.ro

Primul iPhone 4S comercializat de Koyos.ro (unboxing movie)

Astăzi am profitat de vecinătatea showroom-ului Koyos.ro și am asistat la desigilarea primul telefon Apple iPhone 4S adus în România de magazinul online. Cu siguranță am fost printre primii „utilizatori” din România ai acestui nou terminal Apple, făcând involuntar în ciuda multor fani ai mărului mușcat. Fără să-mi dez-Androidizez SIM-ul, am desfăcut prima cutie pentru a vedea cu ochii mei ce anume a isterizat atâta lume până acum.

Primul cumparator de iPhone 4S in Romania de la KOYOS.ro

iPhone 4S arată absolut identic cu modelul anterior, ba chiar am căutat să văd nu știu ce striații în plus în difuzor, dar nu am găsit nicio diferență. În interior însă, un procesor dual core de data asta și un soft mai nou – iOS 5 cu Siri. Chestia asta din urmă, ce descrie în fond comanda vocală (gen apa caldă în industria IT/Telecom), s-a bucurat de același marketing ca și FaceTime – aka videochat. Așadar, nu e o invenție, dar funcționează. Fără să fiu vreun bun vorbitor de engleză am reușit să îmi verific mesageria și să îmi programez ceva în agendă.

Ecranul e foarte luminos, comparabil cu cel al lui Galaxy S2. Dacă dai luminozitatea la maxim poate fi supărător chiar… Browsingul e rapid, dar fără să simt vreun impuls în plus comparativ cu HTC Desire HD. Camera foto reacționează rapid, focalizează mai bine decât orice alt telefon ținut până acum în mâini. Are 8 Megapixeli și poate înregistra inclusiv FullHD.

Colegul meu Cornel m-a filmat într-un unboxing incognito. Data viitoare o să-i cer machiaj Elenei, care a butonat tot timpul o tastatură pentru asigurarea fundalului sonor. Fără alte interpretări, vă spun că iPhone 4S a ajuns la Koyos.ro și a început să se vândă. Fără precomenzi :)

PS: Parcă și aud mâine că au lichidat stocul.

X-Mini Rave

Boxa X-Mini Rave în acțiune

Doar ce am transmis comunicatul oficial despre noul model X-Mini Rave în România și deja am primit mult feedback pozitiv. Nu putea să ne treacă un astfel de produs prin agenție fără să punem repede camera video asupra lui. Sper că mi-am amintit cum se face o prezentare dintr-o bucată :)

X-Mini Rave

Dacă press release-ul le spune pe toate cele tehnice și de marketing, ca utilizator pot confirma utilitatea receiver-ului FM și calitatea acestei boxe micuțe. După ce seri la rând am ascultat radio CityFM prin parc, apoi le-am comparat cu modelele X-Mini Max II de pe birou (care costă la fel dar nu au radio), sunt prins la mijloc. Sunetul redat de Rave e bun, dar parca prefer STEREO. Recomand acest X-Mini Rave pentru plimbări, deplasări de weekend sau ambianțe sonore de birou.

X-Mini Rave costă 189 lei (tva inclus) pe fungadgets.ro.

Tastatura Magic Cube

Magic Cube – Tastatură laser, nu glumă!

Ai probleme cu tastatura? Scrie direct pe birou. S-au născocit atâtea dispozitive că încercarea de-a fi mereu la curent cu aparițiile IT implică riscuri de șoc informațional. În urmă cu niște ani eram un fan SF activ, iar acum, să văd un Magic Cube îmi provoacă nostalgie :)

Tastatura Magic Cube

În urmă cu o săptămână, Valentin Haicu de la Fungadgets.ro intra în biroul meu cu o astfel de cutiuță, care proiectează cu laser pe suprafața mesei o tastatură virtuală QWERTY. E portabilă și se conectează pe USB sau Bluetooth la sisteme iOS / Android / Windows. Cum îi citeam o oarecare mândrie pe chip, mi-am amânat părerile după proba practică. Mă bucur că am găsit o fereastră de timp liber să vă prezint filmarea primei utilizări a lui Magic Cube.

În mod cert nu e o tastatură productivă care să te îndemne să o arunci pe cea fizică la gunoi, dar este mai practică decât una software redată pe ecranul telefonului sau pe o tabletă. Tastatura poate fi proiectată de pildă pe un perete, sub o plasmă de mari dimensiuni. Scenariile din zona marketingului sunt limitate de imaginația fiecăruia :)

Prin combinații de taste se pot apela meniurile din aplicații/sistem, scrierea cu majuscule, funcția de mouse. A fost interesant să transform suprafața tastaturii într-un mouse-pad uriaș care suportă și funcții precum zoom in – zoom out.

Magic-Cube Projection Keyboard costă 692 lei (TVA inlcus) și se găsește la vânzare pe fungadgets.ro/magic-cube-projection-keyboard.html. Comunicatul de presă se găsește pe medialook.ro.