o cutie banala cappy cu portocale

Faza cu toată portocala

o cutie banala cappy cu portocaleDacă ai reușit să te desparți de Coca Cola fără să fie nevoie să o ocolești la 2-3 rafturi prin supermarket, partea dificilă abia acum începe. Să presupunem că ți-au picat cu tronc portocalele și le vrei musai în pahar. Cum fresh-ul presupune deseori un efort semnificativ în raport cu doza ta de voință, ai grijă să alegi răul cel mai mic.

Să alegem de dragul articolului Cappy – Toată portocala. Cutia arată bine, dar chiar au băgat portocale întregi înăuntru? Și dacă da, le-or fi spălat bine înainte?

Cine își amintește că în vremuri aproape imemoriale, prin sezonul lui Moș Gerilă, după ce savurai la propriu o portocală, mai rămâneai totuși cu ceva de preț? cojile de portocală. Dacă nu îți plăceau, ele tot se uscau cumva și ajungeau în nu mai știu ce magiun de prune… Revenind la Cappy, prin Whole Orange ne spun că nici ei nu au aruncat nimic. Citim eticheta frumoasă și aflăm că au băgat la presă: pulpa, miezul și învelișul alb al portocalei. Păi și coaja aromată?

Orice suc „natural” de fructe procesat printr-o instalație „comercială” (care include mult marketing) și nu cu presa ta de citrice, trebuie consumat în limite prudente. În timp, poți (re)considera unele criterii:

 • Majoritatea produselor folosesc suc din concentrat, vezi în ce procent.
 • Ocolește sucurile cu zahar, dar vezi care e înlocuitorul.
 • Verifică pe cutie, dacă au un InfoLine. Nu substituie rețeta, dar măcar indică o preocupare a producătorului.
 • Nu te încrede în teoria că o cutie simplă și cu design primar reflectă spiritul eco al produsului.
 • Urmărește menționarea vreunui standard de calitate sau cel puțin fii atent la formatul codului (de lângă data expirării). Trasabilitatea e importantă pentru orice produs.
 • Nu există un suc natural ieftin și sigur, ci doar disperat de prost să prindă raftul magazinului.

Lista rămâne deschisă, ai vreo propunere?

9 comentarii la „Faza cu toată portocala

 1. Colega

  Repeta dupa mine: numele meu este Ionut si am fost dependent de Cola ;))

  Au trecut X zile, ore si minute de cand nu am mai baut Cola !?!?

  Răspunde
  1. ionut paraschiv

   De ce sa vrei tu sa particularizam un fenomen global? Cand te-ai uitat ultima oara in frigider ce culoare avea sticla aia de 2litri?

   Răspunde
 2. Alis

  Am incercat „minunea” si am avut cateva retineri in a manca sau nu „bucata” de portocala…cat despre coaja nu parea sa se afle in licoare…

  Răspunde
 3. foxy

  eu va recomand suc de portocale stoarse „by hand” „at home” ; garantat fara zahar,fara ambalaj si fara invelis alb decat daca chiar iti doresti ; cat despre coca-cola,trebuie sa recunoastem ca nu exista inca nimic „storcibil” din care sa o producem acasa…

  Răspunde
 4. sorin

  Va recomand sa cumparati portocale si sa va faceti propriul suc…Un storcator se gaseste! Din 2-3 portocale scoti cam o cana de suc natural cu pulpa…

  Răspunde
  1. ionut paraschiv

   În mod cert. Fiind într-un supermarket ieri, mă uitam la fresh-urile lor îmbuteliate: după decantare, jumătatea superioară a sticlei era foarte transparentă…

   Răspunde
 5. Dan

  ref. la sucurile „naturale” din comert nu cred ca mai sunt multi naivi care sa creada eticheta. Fica-mea a varsat un pahar Prig..t „cu pulpa” pe pantalonii mei si nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca i-a ars de parca as fi varsat clor.
  Intrebarea pe care mi-o pun este cat de „bio” este portocala din galantar, pe care o storc ca sa ii dau copilului sa bea „vitamina C”. Oare cum de reuseste sa stea proaspata de cand e culeasa din livada si pana ajunge la mine. Idem orice citric, banane, etc. Si putem extrapola si la legume, etc.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *