Mozilla Firefox 4

Firefox 4 versus Chrome 9

Mozilla Firefox 4Cele două browsere coexistă pe ecranul meu. Firefox, care a îngropat IE7 în urmă cu niște ani, se simte pus la zid de mai zveltul Google Chrome. Protejat inițial de numeroase pluginuri cu adevărat utile, Firefox a greșit undeva pe drum, când a început să fie lacom cu memoria RAM. Atunci a apărut Chrome care nu avea nevoie de 1-1,5GB de RAM să lupte cu 30 de ferestre deschise. Între timp, browserul lui Google a recuperat la capitolul add-ons și a rămas iute la browsing. E mult mai stabil cu zecile de tab-uri deschise, însă uneori îți poate juca feste cu paginile din cache.

Nu am uitat însă bucuria descoperirii lui Firefox, iar noul candidat 4 poate revigora vechea prietenie. Mozilla Firefox 4 a depășit perioada Beta rezolvând peste 8000 de buguri raportate. Acum e disponibil în peste 70 de limbi, promite să ruleze mai bine și să fie mai stabil, oferind suport pentru HTML 5. Mozilla știe că forța browserului său e dată de comunitatea de dezvoltatori, iar extensia Add-on Compatibility Reporter are ca scop păstrarea ordinii în ograda de add-ons.

Chiar și după luni de utilizare, tot sunt suspicios față de tânărul Chrome. Nu am ceva personal cu el, dar cunosc obiceiurile familiei. Mai nou, mi-a semnalat eroarea de mai jos. Nu știu dacă e glumă ori întâmplare sau dacă chiar știe mai multe decât lasă de înțeles. Spune-mi că-i Ion din cântec!

Eroare Chrome personalizata?

[poll id=”3″]

13 comentarii la „Firefox 4 versus Chrome 9

 1. Pingback: ionut paraschiv (@ionutparaschiv) (@ionutparaschiv) (@ionutparaschiv)

 2. Pingback: ionut paraschiv (@ionutparaschiv) (@ionutparaschiv) (@ionutparaschiv)

 3. FunGadgets.ro

  Firefox.
  Desi am resimtit acealeasi probleme la viteza si la RAM. Si tot ca tine, nu imi explic de ce am o reticenta fata de Chrome.

  Am o sugestie pt voi. Cautati pe google un produs din IT. Care vreti. Preferabil cautati dupa brand.
  Apoi intrati pe amazon tastand direct adresa.
  Ce sugestii de produse va apar? Si daca observati ceva… de unde stie amazon ce v-a interesat si ati google-uit?

  Răspunde
 4. Cristi Mirt

  Am fost fan Firefox mult timp. Am trecut pe Chrome când m-am săturat să meargă laptopul ca o râșniță. 3GB de RAM și tot mergea ca naiba cu 10 tab-uri deschise. Asta fără să deschid alte aplicații. Acum că a apărut Firefox 4… e posibil să revin la el. Folosesc Chrome 11 și a început să el să meargă cam greu.

  Răspunde
 5. Pingback: Cristi Mîrț (@CristiMirt)

 6. Pingback: Oprea Eduard George (@TzaCaNeL)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *