She gave HIM “Summer Wine”

Single Summer WineCăpşuni, vişine şi un sărut angelic, dar nu de la Nancy Sinatra, ci de la Natalia Avelon, o tânără actriţă poloneză, stabilită Germania. „Sărutul” îl costă pe solistul Ville Valo un val de critici din partea fanilor formaţiei „H.I.M.” Publicul este totuşi divizat, mare parte apreciind duetul lui Valo, ca aport propriu la respectivul soundtrack.

„Summer Wine” este încă un exemplu de melodie reamintită de un film. În 1966, Nancy Sinatra o interpreta alături compozitorul acesteia, Lee Hazlewood, pe discul „Nancy in London”. În 1967 piesa a devenit hit, discul celor doi înregistrând un milion de exemplare vândute în 1968.

De-a lungul timpului, Bono a cântat-o alături de „The Corrs” în 2002, ba chiar şi Scooter a inclus-o pe discul „Sheffield” din 2000. Am descoperit şi o varianta interpretată de Demis Roussos şi Petula Clark. Evan Dando (de la „Lemonheads”) a realizat un alt cover împreună cu Sabrina Brooke.

Afisul filmului Das Wilde LebenNu este o regulă în marketing-ul muzicii de film ca tema muzicală să devină single şi să primească un videoclip. În cazul filmului „Das Wilde Leben„, tocmai această melodie pare a susţine campania lui de promovare. Filmul lui Achim Bornhak are un subiect controversat: viaţa lui Uschi Obermaier, prima „groupie” din Germania, altfel spus, un fotomodel devenit extrem de cunoscut în compania unor artişti. Desprinsă de pe coperta Playboy, Uschi Obermaier i-a avut la picioare pe Mick Jagger şi Keith Richards. Asta până când a conştientizat anonimatul instaurat în diverse camere de hotel, pe unde artiştii îşi derulau singurătatea de star.

Uschi ObermaierRevenind la single-ul ce rulează pe CITY FM, aş vrea să aflu pe ce criterii a fost selectată melodia în soundtrack-ul filmului despre viaţa dezordonată a lui Uschi Obermaier. Chiar şi înainte de vizionarea filmului, pot spune că versurile se potrivesc de minune pentru o fată de companie, deprinsă să ajute un star să-şi petreacă timpul consumând o sticlă de vin de vară sau poate, pentru o vară. Ca fapt divers, şi Nancy Sinatra a pozat în „Playboy”, prin mai 1995.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *