S-au fotografiat holograme ASUS din viitor

Cândva o să-ți povestesc o experiență personală cu procesoare, chipseturi și BIOS-uri. Momentan nu vreau să-mi amintesc. Însă vineri, am aflat cum se va transforma BIOS-ul acela albastru într-o interfață de-a dreptul prietenoasă. Am aflat chiar mai multe, dar cum să povestesc o străfulgerare din viitor? M-ai putea crede nebun…

Lucrurile întâmplate și palpabile măcar și-ntr-un cadru restrâns au fost materializate pe masa aceasta cu față șifonată, semn că abia se desfăcuse cutia. În plus, noi, ăștia din IT, preferăm să încingem mai degrabă chip, decât fierul de călcat.

Seminar tehnic ASUSDeci, niște plăci de bază ASUS apăruseră acolo sub formă de hologramă și le-au permis unor jurnaliști cu tehnică într-ale IT-ului să le cunoască. Lăsând gluma la o parte, faptul că o companie globală ca ASUS a adoptat acest tip de seminarii e de-a dreptul open minded. Marketingul promovează, dacă cercetarea și dezvoltarea lucrează.

Plăcile cu Intel P67 și H6 nu au apărut încă, dar uite la ce să te aștepți din partea lui ASUS:

  • Setezi BIOS-ul cu mouse-ul, uită de Up & Down.
  • Turezi sistemul la rece (are sens expresia) pentru că așa vrea un chip maniac cu viteza (să-i zicem TPU), în timp ce alt chip zgârcit (EPU) mai că ar opri lumina. În traducere, poți să le ai pe amândouă: performanță și economie de curent :)
  • Overclocking de pe iPhone conectat prin Bluetooth la o placă de bază. Să notăm și Android, că nu e doar o chestie „i”.
  • Un câine n-ai da afară în frig, dar o placă SABERTOOTH P67, da. Nu din răutate, ci pentru că poate. Asta va fi platforma chinuită sub teste militare doar că să nu ai milă de ea.

Lucrurile spuse în termeni științifici sunt aici sau citiți-le de la oameni diplomați în overclocking:

5 comentarii la „S-au fotografiat holograme ASUS din viitor

  1. Pingback: Links – 16.11.2010 -- fulgerica's blog

  2. Liviu Marica

    Da, mi-a placut si prezentarea lui Feri. Problema cu fata de masa sifonata e pe cale o sa rezolvam: am aplicat in sistem pentru achizitionarea unui fier de calcat. Sa vedem cine o sa faca training…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *