deep purple, de la stânga la dreapta: Glenn Hughes, Ian Paice, Jon Lord, Tommy Bolin și David Coverdale

Trecerea la ora Deep Purple

deep purple, de la stânga la dreapta: Glenn Hughes, Ian Paice, Jon Lord, Tommy Bolin și David CoverdaleCă nu simți timpul când asculți Deep Purple e firesc. Ora 4 revine 3, lumii în dormire nu-i pasă, tu unde ajungi când trăiești atât de intens? Lumini aprinse nu-s, nu erau nici demult pe când derulai casete. Hai în iunie ’75 să asculți ceva rar.

Chitaristul Tommy Bolin venise în trupă de câteva săptămâni. Ritchie Blackmore formase deja alt nume mare – Rainbow (la care o să revin neapărat cu o recomandare). Deep Purple lucra în studio și înregistra ocazional pe benzi 1/4″ cu scopul de a se asculta. Așa se înregistrează și „The Orange Juice Song”, o compoziție semnată de David Coverdale și Jon Lord. Nu este inclusă pe discul din acel an, dar din fericire, înregistrarea avea să reziste.

Dă play pe youtube-ul de mai jos. Doar de probă. Nu consuma banda la birou, dar amintește-ți că nu te-a mai prins demult orele 3-4 cu un suc de portocale și Deep Purple. Astă e contextul să descoperi prin melodie compoziția pentru chitară a lui Joaquín Rodrigo, Concierto de Aranjuez.

„The Orange Juice Song” a apărut în 2000 pe compilația „Days May Come and Days May Go: The 1975 California Rehearsals”. Componența Deep Purple:
Tommy Bolin:  chitară, voce
David Coverdale: voce
Glenn Hughes: bass, voce
Jon Lord: claviaturi, orgă, voce
Ian Paice: tobe, percupție

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *