ASUS, primul care pune pe piață plăcile de bază și laptopurile cu chipseturile Intel Sandy Bridge revizuite

Pe 31 ianuarie Intel ne-a lăsat mască prin raportarea unei probleme de design în chipset-urile Intel Seria 6, cele care acompaniau noua generație de procesoare. De și mai mare impact a fost efortul global de retragere de pe piață și de înlocuire a produselor care se dovedeau afectate de această problemă. O parte a presei a titrat că procesoarele Sandy Bridge ar fi defecte fără a înțelege bine situația. Nu procesoarele erau cele afectate, ci chipseturile „Cougar Point” responsabile de comunicarea procesoarelor cu hardware-ul din sistem. Și mai exact, problema apărea când chipset-urile comunicau cu dispozitivele SATA (hard disk-uri și unități optice) conectate pe porturile de la 2 la 5. Prin urmare, utilizatorii care aveau cuplate doar un hard disk și un DVDRW (pe porturile 0 și 1), nu ar fi decoperit niciodată vreo problemă.

Cum chipset-urile stau pe plăci de bază, acestea sunt produsele cu adevărat afectate. Iar atunci când plăcile stau în computere brand sau în laptopuri, sistemele preiau problema. Fiecare producător de plăci de bază sau de PC-uri a anunțat rapid sau mai greoi câte un plan de acțiune bazat pe comunicarea lui Intel. Toate aceste planuri se bazau pe primirea noilor chipset-uri de la Intel.

Ieri am aflat că ASUS este prima companie care a început livrarea produselor finite (plăci de bază și laptopuri) cu chipset-urile Sandy Bridge revizuite. Ca să recunoască produsele revizuite, cumpărătorii trebuie să caute etichetele alăturate “New Revision Certified Design”. Ele sunt lipite în zona tastaturii sau chiar pe ambalaj. Produsele astfel etichetate sunt complet revizuite și funcționale. Pe segmentul notebook-urilor, ASUS demarează livrarea modelelor revizuite G73SW, N53SV și N53SN, urmate apoi de N43SL, N43SN și N73SV.

În privința noilor plăci de bază ASUS, utilizatorii pot indentifica exemplarele revizuite prin etichetele “New B3 Revision” de pe ambalaje și produse. Versiunile chipset-urilor pot fi verificate și prin  BIOS, ASUS SATA Verifier sau utilitarele CPUID și CPU-Z.

Surse:

Un comentariu la „ASUS, primul care pune pe piață plăcile de bază și laptopurile cu chipseturile Intel Sandy Bridge revizuite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *