Fotografie nunta - IdealEvent.ro

Cum alegi fotograful la nuntă

Ca un moment ce se dorește unul irepetabil în viață, nunta trebuie memorată cum se cuvinte, iar mărturiile foto-video sunt cele care vor readuce nostalgia momentului peste niște ani, fără a se lăsa afectate de amnezie. Tocmai de ceea, doi tineri ce-și dau în primire unul altuia viitorul ar trebui să acorde mai multă importanță acestui aspect. În primul rând, fotografierea nunții nu trebuie lăsată pe mâna vreunui participant direct la eveniment, cum ar fi vreun prieten pasionat de fotografie ce se trezește pus prietenește la muncă – fie ea voluntară sau nu. Un fotograf profesionist de nuntă se presupune că are tehnică, simț artistic și experiență.

Fotografie nunta - IdealEvent.ro

Fotografie nunta – IdealEvent.ro

Echipamentul profesional din dotare este esențial în alegerea fotografului. Aparatura nu se vinde laolaltă cu talentul, dar un fotograf cu cele mai bune și noi echipamente este cel mai probabil și unul de succes, care își permite financiar să țină ritmul cu avansul tehnologic. Dotarea de ultimă oră este așadar o atestare a succesului financiar în meseria practicată și bineînțeles, o garanție că lucrarea foto îți va fi realizată în cele mai bune condiții, la rezoluții mari, culori fidele, luminozitate și claritate. Disponibilitatea unor echipamente speciale extinde aria scenariilor foto, încadrarea și calitatea foto în orice condiții ambientale (în biserică, mașină etc.)

Fotografie nunta - IdealEvent.ro

Fotografie nunta – IdealEvent.ro

Ochiul profesionist, prezența de spirit, imaginația și îndemânarea tehnică sunt calitățile căutate la fotograful nunții tale. Acestea pot suplini chiar și diferența între două generații de Canon EOS… Cum le verifici? E simplu, analizezi portofoliul. Cu cât este mai variat și de dată recentă, cu atât mai bine. Caută elementele comune în fotografiile de nuntă, chiar dacă vei fi atras de cadrele excepționale (cadre regizate, decoruri speciale sau trash the dress). În cele mai multe cazuri, pozele de nuntă sunt elemente de fotoreportaj. Cunoștințele de post-procesare foto (în Photoshop, Lightroom) sunt importante. Un fotograf profesionist nu trebuie să-și lase lucrarea la nivelul capturii inițiale, fără a exagera totuși în modificări și efecte.

Fotografie nunta - IdealEvent.ro

Fotografie nunta – IdealEvent.ro

Experiența se deprinde cu timpul, fotografii își fac rutine, tu caută-le entuziasmul și dedicarea pe proiect. Află-le povestea, când au început să lucreze în domeniu, ce îi stimulează în prezent. E important să răspundă prompt în evoluția evenimentului, să cunoască scenariul nunții, să previzioneze cadrele ce urmează a fi surprinse. Află ce stil de fotografiere îți poate oferi la nuntă, asigură-te că este cel dorit. Fotoreportajul îți acoperă desfășurarea nunții prin multe instantanee, stilul tradițional te asigură că nu vei pierde din album momentele specifice nunții, iar prin abordarea ilustrativă, tu și partenerul tău veți fi subiecții unui fotoshooting artistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *