Cântece din pădure prin oraş

Probabil alimentaţi maşina la două-trei zile, iar traficul deja vă îndrumă calea spre birou. Receptivi la informaţiile cu radare şi binedispuşi de refrene simple şi plate din hituri.

Cantece din padure

Păsările au prins un stil strident de a cânta dimineaţa, de când viaţa de oraş le-a intrat în cotidian. Înainte de a le judeca rapida adaptare, sâmbăta aceasta alimentaţi maşina pâna la cea mai apropiată pădure de deal sau munte. Urmaţi la pas matinal poteca. Printre alte sute de sunete – glasuri de păsări şi de insecte, lovituri şi legănări de crengi – vă veţi putea regăsi în drum cu un alt fel de a simţi.

Până sâmbătă puneţi pe MP3 sau aşteptaţi la CITY FM un „Jethro Tull„. Sau cereţi-l de la bar. Alergaţi cu maşina prin capitală, cu geamul uşor crăpat, astfel încât briza rece şi cântecele aduse din pădure de Ian Anderson să vă dea fiori electrizanţi de-a lungul braţelor. O explozie de stare pozitivă, amorsată încă pe drumul spre casă.

Mulţumită brandului de 1,65 miliarde de USD avem parte şi de o demonstraţie multimedia. Este interpretarea piesei „Songs from the Wood” din 11 februarie 1977, la „Golders Green Hippodrome” – transmisă de BBC Sight & Sound. (sper ca informaţiile de pe YouTube să fie corecte). Daţi „play” şi continuaţi lectura.

Update: înregistrarea a fost înlocuită cu aceasta de la Golders Green Hippodrome 2-7-1977

Lasă-mă să-ţi aduc cântece din pădure / Să te simţi mult mai bine decât ţi-ai putea închipui” sunt primele versuri ale melodiei „Songs from the Wood„, la rândul ei una dintre primele zece piese ale grupului „Jethro Tull„.

Songs from the Wood” (1977) are din februarie peste 30 de ani de audiţie, o vârstă cumulată în cercurile scrise de pick-up, bandă, cd sau hard-disc după modelul lemnului. Un disc marcat de Ian Anderson – omul considerat nebun pentru că ştia să dea acelaşi glas cu flautul, chitara, bouzouki, mandolina, muzicuţa şi propria voce.

Songs from the Wood” nu e numai folk, nu e numai rock, nu e numai muzică celtică. Poate că un mix adânc de flaut şi chitară care te face să simţi sub picioare catifeaua verde, să vezi în depărtare maci roşii şi trandafiri umpluţi de-o ploaie de vară într-o zi de August.

Ian Anderson şi Martin Barre (chitara electrica/acustica, flaut) au planificate zeci de concerte şi în 2007. Din lista ce cuprinde America (unde concertele din octombrie sunt deja SOLD OUT), America de Sud, Marea Britanie şi Europa, cele mai apropiate locaţii de România sunt în Bulgaria (1 septembrie), Grecia (22 iunie) şi în Austria (6-7 iulie).

Cei care îi vor însoţi sunt John O’Hara (pian şi acordeon), David Goodier (bass) şi James Duncan (tobe şi percuţie). Bateristul Doane Perry se va alătura fostei echipe pentru concertele din America de Sud.

Let me bring you songs from the wood:
to make you feel much better than you could know.
Dust you down from tip to toe.
Show you how the garden grows.
Hold you steady as you go.
Join the chorus if you can:
it’ll make of you an honest man.
Let me bring you love from the field:
poppies red and roses filled with summer rain.
To heal the wound and still the pain,
that threatens again and again,
as you drag down every lover’s lane.
Life’s long celebration’s here.
I’ll toast you all in penny cheer.
Let me bring you all things refined:
galliards and lute songs served in chilling ale.
Greetings well met fellow, hail!
I am the wind to fill your sail.
I am the cross to take your nail:
A singer of these ageless times,
With kitchen prose and gutter rhymes.
Songs from the wood make you feel much better.

În 2003, albumul a fost re-editat. Songs from the Wood

  1. Songs From The Wood
  2. Jack-In-The-Green
  3. Cup Of Wonder
  4. Hunting Girl
  5. Ring Out Solstice Bells
  6. Velvet Green
  7. The Whistler
  8. Pibroch (Cap In Hand)
  9. Fire At Midnight
  10. Beltane
  11. Velvet Green (Live)

Un site pentru iubitorii de „Jethro Tull”: http://www.cupofwonder.com/songs.html

2 comentarii la „Cântece din pădure prin oraş

  1. Andrei Doina

    Lucrez la monografia comunei Tisau din judetul Buzau si as dori sa stiu daca pot folosi imaginea dvs. „poteca si copaci” pe coperta cartii.
    Va multumesc anticipat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *